ראיון עבודה- אודישן שיש להתכונן אליו
מתהליכים אישיים שאני עורך עם מחפשי עבודה ואנשים שנמצאים בהתפתחות מקצועית אני מזהה שישנה רתיעה גדולה משלב הראיונות. אולי שלא נדע להגיד את המילים הנכונות, שלא נהיה אותנטיים, נתפס כלא מקצועיים וגם הרבה חשש שעולה מתוך המעמד שאני עומד למבחן. אך תחשבו שניה על עולם השחקנים וכמה אודישנים הם עוברים ומתכוננים אליהם, כל פעם עבור תפקיד ודמות אחרת.
בעולם הראיונות לעבודה חשוב לגבש את הטקסט המרכזי שלכם, הצגת העצמי שתרגישו מחוברים אליו. על בסיס הטקסט המרכזי יהיה ניתן ליצור כמה ורסיות עם ניואנסים שמשתנים. החשיבות היא אבל לשמור על אותנטיות לעצמכם.
האותנטיות מתבטאת בחיבור של עצמך למה שעשית עד עכשיו מבחינה מקצועית ומה אתם מחפשים להתפתח בו. חשוב מאוד להכין תשובות שמסבירות את עצמכם בצורה הטובה ביותר, חלק מהדברים לתת דוגמאות. על כל תכונה שאתם רוצים להדגיש על עצמכם, חשוב שתהיינה מספר דוגמאות מתוך העשייה שלכם. בדרך הזו, תהיה ערוך לראיון והתשובה המתאימה שעברה עיבוד תשלף ברגע המתאים לך. ככל שאתה או את כמרואיינים באים יותר מוכנים ומאורגנים, תוכלו להציג את עצמכם עם יותר בטחון והרבה יותר משוחררים. כל ראיון, גם אם לא מתקדמים בתהליך הראיונות, הוא למידה שממנה ניתן להיות עוד יותר טובים, עד להגעה של התפקיד המתאים.
אני ממליץ אחרי כל ראיון ו/או מספר ראיונות (אני מגדיר את זה גל ראיונות) לעשות תהליך של למידה והסקת מסקנות כהכנה לשלב הבא בתהליך החיפוש. המיקוד הזה מסייע מאוד בהתתפתחות המקצועית ומציאת הקול האותנטי שלך בראיונות העבודה.